facebook

Събития

ma1_678x410_crop_478b24840a ma2_678x410_crop_478b24840a ma3_678x410_crop_478b24840a
05.12.2016 18:00
Събития

Благотворителна изложба „Равни с мен“

Корпус 1, фоайе пред Аула

Организатори:
Нов български университет
Център за професионално и продължаващо обучение
Сдружение „Право на зрение – България“

Предизвикателното събитие дава възможност да се насладим заедно на творбите на двадесет млади и талантливи творци със зрителни увреждания, дръзнали да се отправят на необичайно приключение по пътеката на фотографското изкуство.


Нов български университет и сдружение „Право на зрение-България“ имат удоволствието да Ви поканят на благотворителна изложба по случай „Международен ден на хората с увреждания“. Предизвикателното събитие дава възможност да се насладим заедно на творбите на двадесет млади и талантливи творци със зрителни увреждания, дръзнали да се отправят на необичайно приключение по пътеката на фотографското изкуство.

Изложбата ще бъде разположена във фоайето пред Аулата на НБУ, а официалното й откриване ще се проведе на 5. декември 2016 г. от 18:00 часа.

Изложбата представя изобилие от любителски кадри с изненадващо красиви съчетания от цветове и форми, запечатали пъстра палитра сцени от живота на хората с увредено зрение. Необработените снимки не просто потвърждават думите на Хелън Келър, че „най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видени, нито докоснати; те се усещат в сърцето.“ Изображенията са също така и нагледно доказателство за творческите заложби и умения на незрящите и слабо виждащите хора, които заслужават възможност за равноправно участие в образователния, трудовия и културния живот на българското общество.
Благотворителното събитие се организира по повод Международния ден на хората с увреждания (3 декември). Събраните средства ще послужат за оказване на подкрепа на даровити младежи с увредено зрение.