facebook

Събития

15123287-296876227373324-354505136730391487-o_678x410_crop_478b24840a uchilishte-za-politika_678x410_crop_478b24840a
02.12.2016 11:30
Събития

Дебат „Готови ли сте за собствен бизнес“

Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“

Организатор:
Българско училище за политика „Димитър Паница“

Лектори:
Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев

Модератор:
г-н Ангел Шопов, Българско училище за политика „Димитър Паница“

Знаете ли как Европа стимулира младите и предприемчивите, какви механизми предлага, за да подкрепи Вашите бизнес идеи? Елате и ще научите!

Целта на дискусията е да се обсъдят проблемите на младите хора в Европа и да се представят политиките на ЕС за подкрепа на младите хора, в т.ч. за старт-ъпи и започване на собствен бизнес. Събитието е част от проекта „Европа и аз“, който Българското училище за политика „Димитър Паница“ осъществява с подкрепата на Европейския парламент.

След официалния край на събитието всеки от вас ще получи подарък, а разговорите ще продължат в неформална обстановка на чаша чай, кафе и сладкиши.

„Европа и аз“ е проект на Българското училище за политика „Димитър Паница“, чиято цел е да повиши информираността и заинтересоваността на българската публика за ролята и работата на Европейския парламент. Проектът се осъществява с подкрепата на Европейския парламент и ще продължи до края на юни 2017 г. Целевата група на проекта е младежи между 16 и 29 години.

Проектът предвижда дебати между евродепутати и младежи в три български университета по теми като „Ролята на свободните медии в европейския контекст“, „Новите технологии и влиянието им върху живота и работата на хората“, както и „Готови ли сте за собствен бизнес“. По време на срещите българските евродепутати ще формулират посланията си в контекста на възможностите и перспективите, които предоставя Европейския съюз за младите хора.

Български евродепутати ще бъдат поканени да споделят своите приоритети и в рамките на Националната програма „Управленски умения“ на БУП.

В началото на пролетта ще се проведе фотоконкурс за младежи на тема „Това е моята Европа“. Професионално жури ще оцени творбите на младите фотографи, а най-добрите снимки ще бъдат показани на специална изложба.

Финалното събитие по проекта ще е дискусия „Ще гласувам ли на евроизборите и защо?“. На него евродепутати ще отговарят на въпросите на младите хора.