facebook

Събития

photo1_678x410_crop_478b24840a
03.05.2017 10:00
Събития

Избори за студентски представители на НБУ (Студентски съвет), мандат 2017 – 2019

Корпус 1, фоайе пред Студентски информационен център

Организатор:
Комисия „Избори“

Участници:
Комисия „Избори“:
Кристина Илиева (председател), Георги Чифлигаров, Антон Тончев, Мирела Пиронкова, Елия Златарева, Николай Капев (представител на НБУ)


Общоуниверситетските избори за Студентски представители се провеждат веднъж на две години - не по-рано от един месец и не по-късно от две седмици преди изтичане на текущия мандат на Студентския съвет. Общоуниверситетските избори за Студентски представители се организират от комисия „Избори“.

Кандидатирането за Студентски представители става по електронен път чрез изпращане на имейл и с попълване на декларация по образец и приложена снимка паспортен формат. Информацията се използва за популяризиране на съответния кандидат посредством информационните канали за комуникация.

Право на участие в изборите имат само студенти и докторанти на НБУ, които към момента на провеждане са записали своя текущ семестър. Всеки студент може да гласува само веднъж и само за един кандидат. Правото на глас се упражнява чрез бюлетина, съдържаща двете имена и факултетния номер на кандидата за Студентски представител. При гласуването всеки студент удостоверява самоличността си с лична карта, а при отсъствие от университетския списък - със заверена студентска книжка, уверение или друг официален документ, който да удостовери, че лицето е студент или докторант на НБУ.

Избори първи тур ще се проведат на 3., 4. и 5. май ОТ 10:00 до18:00 часа в първи корпус на НБУ. В случай че са гласували по-малко от 25%, ще се проведе втори тур на 15., 16. и 17. май.

Ако желаете да кандидатствате трябва да попълните нашия формуляр и да го изпратите на имейл: izbori.nbu2017@gmail.com. Всяка успешно получена кандидатура ще бъде потвърдена с обратен имейл. След това трябва да попълните декларация и да я подадете в отдел „Студенти“, Студентски център, корпус 1 на НБУ (директор: Елеонора Александрова).

Кандидатури ще се приемат до 12. април, а на 13. април ще бъдат оповестени одобрените кандидати.