facebook

Събития

cover-brochure_678x410_crop_478b24840a img-0005_678x410_crop_478b24840a
23.03.2017 16:30
Събития

Междудепартаментен семинар „Пространствени анализи за геомаркетинг, геокриминология и анализ на риска“

Location Intelligence in Geo-marketing, Geocrime and Risk Analysis

Корпус 1, зала 214

Организатори:
департамент „Администрация и управление“
секция „Публична администрация“

Водещ:
Проф. Мигел Мелеро, PhD, Университет на баските, Испания
Prof. Miguel Calvo Melero, PhD., University of the Basque Country, Spain

Модератор:
доц. д-р Мария Николова

Участници:
преподаватели от департамент „Администрация и управление“, секция „Публична администрация“ и секция „Бизнес администрация“, департамент „Икономика“, департамент „Национална и международна сигурност“, студенти от БП „Бизнес администрация“, БП „Администрация и управление“, БП „Управление на бизнеса и предприемачеството“.

Професионалисти от различни направления могат да използват Location Intelligence (пространствените анализи) за извършване на комплексен анализ, свързващ географското местоположение с вземането на решения. Business Intelligence (бизнес анализите) са в помощ н маркетинга, разработване на нови продукти, но при тях липсва съществен фактор за анализ – местоположението.

Пространствени анализи се прилагат в различни сфери и притежават много възможности и предимства. В лекцията са застъпени примери за анализ на риска, геомаркетинг и геокриминалистика.

Проф. Мелеро е дългогодишен преподавател и ръководител на проекта „Експериментална картография и ГИС“ в Баския университет, Испания. Неговите научни интереси обхващат ГИС с приложение в телекомуникациите, в туризма, в инфраструктурни решения, маркетинга и сигурността.

Прикачени файлове