facebook

Събития

war-studies-university1_678x410_crop_478b24840a
26.04.2017 09:00
Събития

Международна конференция „Интердисциплинарност в изследванията по сигурност“

International Conference „The Interdisciplinarity in Security Studies“ 26 - 27 април 2017 г.

National Security Faculty, Warszawa, gen. A. Chruściela 103

Организатор:
War Studies University

Съорганизатор:
Нов български университет
департамент „Национална и международна сигурност“

В работата на конференцията като лектори са поканени представители на университети и институти, обучаващи студенти и извършващи изследвания в областта на сигурността.

В организационния комитет на конференцията, от страна на Нов български университет, е включена доц. Юлияна Каракънева, координатор по програмата Еразъм + за департамент „Национална и международна сигурност“.

Преподаватели от департамент „Национална и международна сигурност“ и други департаменти на НБУ ще участват с доклади в постерна сесия. Доц. Каракънева ще се включи в работата на конференцията с доклад.

Преподавателите от департаментите на НБУ, желаещи да се включат с доклади в постерната сесия на конференцията, могат да получат допълнителна информация от доц. д-р Юлияна Каракънева на e-mail: ykarakaneva@nbu.bg или от Анна Григорова на e-mail: ahgrigorova@nbu.bg.

Международната конференция поставя във фокуса си актуални проблеми на сигурността, които ще бъдат дискутирани в три секции:

The military cooperation within the EU,
The civil defence in non-⁠military preparations
Energy policy of the V4/⁠UE countries.

Форумът дава възможност за споделяне на мнения и резултати от изследвания с широк кръг експерти в сферата на сигурността от различни европейски страни.

Нов български университет и полският Университет за военни изследвания са партньори по програта Еразъм от 2013 г. До момента НБУ, в частност департамент „Национална и межуднародна сигурност“ е бил домакин на три конференции по проблеми на сигурността, на които като гости участие са взели представители на полския университет. Настоящата международна конференция разширява кръга на събития на сътрудничество на двете академично институции. Зам.-ректорът на НБУ по научноизследователската и международната дейност е запознат и подкрепя участието на университета в събитието.