facebook

Събития

ndu1_678x410_crop_478b24840a
01.04.2017 10:00
Събития

Нов детски университет: Карикатурата и шегите в рисунката 

Галерия УниАрт

Организатор:
Галерия УниАрт

Водещи:
екип на НДУ с участието на художничката Дея Вълчева

 

Има книги, които само забавляват децата, без да пробудят у тях по-дълбоки чувства, без да им въздействат. Има други, които само ги разсмиват, без да развиват у тях чувството за хумор. А хуморът е важен фактор при възпитанието на децата — той го освобождава от стеснителността, която го сковава. Истинският хумор поддържа чувството за свобода, отваря прозорците на детската душа.

                                                        Дора Габе

Ами това е. На 01 април ще разберем Кой какъв е и защо такъв е ;-)

 

Занятията се провеждат в две групи:

* от 10:00 до 10:30 часа за деца на възраст до 4 години, задължително в присъствието на родител

* от 11:00 до 13:00 часа за деца над 4 до 12-годишна възраст. Тази група е за деца, които искат да се занимават по-задълбочено с рисуване. В рамките на 90 мин. малките художници ще работят по предварително зададена програма.

Всяка събота от 10:00 до 13:00 часа галерия УниАрт организира НоВ дЕтСкИ уНиВеРсИтЕТ за деца на възраст от 5 до 14 години. Децата се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават за основни жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др. Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин; тя се обявява на сайта на УниАрт и във фейсбук страницата на Детски университет.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерията). Докато детето Ви се забавлява и научава полезни неща, може да посетите уютни места като био-кафенето (непосредствено под галерията) или библиотеката на НБУ.