facebook

Събития

ndu2_678x410_crop_478b24840a
08.04.2017 10:00
Събития

Нов детски университет: Великден: традициите по света и у нас

Галерия УниАрт

Организатор:
Галерия УниАрт

Водещи:
екип на НДУ, с участието на художничката Дея Вълчева и Косьо Хаджигенчев, Уеб студио на НБУ

Заниманието включва техники за изписване на Великденски яйца и играта: Открий Великденския заек в НБУ.  

Занятията се провеждат в две групи:

* от 10:00 до 10:30 часа за деца на възраст до 4 години, задължително в присъствието на родител

* от 11:00 до 13:00 часа за деца над 4 до 12-годишна възраст. Тази група е за деца, които искат да се занимават по-задълбочено с рисуване. В рамките на 90 мин. малките художници ще работят по предварително зададена програма.

Всяка събота от 10:00 до 13:00 часа галерия УниАрт организира НоВ дЕтСкИ уНиВеРсИтЕТ за деца на възраст от 5 до 14 години. Децата се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават за основни жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др. Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин; тя се обявява на сайта на УниАрт и във фейсбук страницата на Детски университет.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерията). Докато детето Ви се забавлява и научава полезни неща, може да посетите уютни места като био-кафенето (непосредствено под галерията) или библиотеката на НБУ.