facebook

Събития

dsc-4595-copy_678x410_crop_478b24840a
17.12.2015 18:00
Събития

По корпоративната стълба

Публична лекция

Галерия „УниАрт“

Организатор:
Факултет за дистанционно, електронно и продължаващо обучение

Лектор:
Петър Ризов

Модератор:
д-р Божидар Данев

Участници:
студенти и гости на НБУ

Петър Ризов завършва висше образование, специалност „Право“, в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и EMBA в Американски университет в България. Започва кариерата си през 1993 г. във вестник „Банкер“, където отговаря за разпространението на вестника. През 1995 г. се присъединява към новосформираща се българска компания, оперираща в областта на внос и дистрибуция на бързооборотни стоки (днес част от „ВМ Финанс холдинг“). Там той последователно работи като юрисконсулт и от 1997 г. като управител на дружество. 

От април 2000 г. Петър Ризов става част от екипа на „Мобилтел“ АД, започвайки отново като юрисконсулт в дъщерното дружество „Мтел Плюс“ АД, преминавайки през позициите Търговски мениджър и Мениджър ключови клиенти. През 2002 г. поема създаването на нов за „Мобилтел“ АД екип за работа с външни партньори, който през 2005 г. се трансформира в дирекция „Индиректни продажби“, ръководена от Петър. От януари 2009 г. той става директор „Бизнес продажби“, а от 2014 г. оглавява новосформираното направление „Бизнес клиенти“, обединяващо „Продажби“, „Маркетинг“, „Бизнес операции“, “CVM”. 

След 15 години в „Мобилтел“ АД и сферата на телекомуникациите през май 2015 г. Петър Ризов променя отново индустрията и се присъединява към новосформираща се група компании в областта на небанковите финансови услуги с основна задача да структурира групата и да я подготви за международна експанзия. Понастоящем той е Главен изпълнителен директор на „Мениджмънт файненшъл груп“ АД, оперираща в 6 държави в югоизточна Европа с повече от 6 500 служители.
От април 2014 г. Петър Ризов е член на УС на БСК.


Фондация „Контакти без ограничения“ и Дискусионен клуб по приложна икономика с гостоприемството на Божидар Данев и със съдействието на департаменти „Икономика“, „Бизнес администрация“, „Публична администрация“ организират публична дискусия. Дискусиите създават възможност за обсъждане на актуални въпроси по предварително обявена тема, касаеща макроикономическите проблеми на страната.

Дискусиите са насочени към студенти и докторанти от НБУ и отворени за възпитаници на други висши учебни заведения и предназначени за всички с интереси в областта на приложната икономика и бизнес администрация.
За гости ще бъдат канени личности с принос, постижения и доказани качества в областта на приложната икономика у нас и в чужбина.