facebook

Събития

dsc0008_678x410_crop_478b24840a
01.12.2016 16:20
Събития

През погледа на студента: Международните пътуващи университети в Чипровци и Западна Стара планина

Междудепартаментен семинар

Зала 212, корпус 1

Организатори:
департаменти „Архитектура“, „Администрация и управление“, „Икономика“, „Масови комуникации“, „Политически науки“, „Романистика и германистика“

Лектори:
Eлица Стефанова, студент в програма „Кино и телевизия“
Кристиан Методиев, студент в програма „Театър“
Владимира Петрова, студент в програма „Политически науки“

Модератор:
ас. д-р Радосвета Кръстанова

Семинарът е отворен за преподаватели от департаментите-организатори и за студенти от всички департаменти и специалности на НБУ.

Събитието ще представи Международните пътуващи университети в Западна Стара планина през опита и преживяванията на участвалите в тях студенти. Те ще споделят какво са научили, какво биха желали да правят занапред и защо това събитие би било полезно и интересно за техните колеги.

Студентите са подготвили презентация и кратък филм с кадри от последния пътуващ университет „Градът на бъдещето - бъдещето на градовете“, който се проведе тази година от 26 май до 1 юни в град Чипровци. Семинарът се провежда в рамките на проект „Градът на бъдещето - бъдещето на градовете“, подкрепен от Фонд за стратегическо развитие на НБУ.

Филмът, който ще бъде показан на събитието, е дело на студентите Стефан Домузов (програма „Анимационно кино“), Елица Стефанова (програма „Кино и телевизия“) и Кристиан Методиев (програма „Театър“).