facebook

Новини

kvartet-1_678x410_crop_478b24840a kvartet-2_678x410_crop_478b24840a kvartet-1_678x410_crop_478b24840a
16.01.2017 11:25
Новини

Благотворителен концерт за четири арфи в подкрепа на община Хитрино

Нов български университет, Национална художествена галерия и Български червен кръст организираха съвместно благотворителното музикално събитие

 

На 15 януари от 18.00 ч. в Балната зала на Националната галерия – Двореца, бе представен благотворителния концерт в подкрепа на община Хитрино. Музикалното събитие включваше участие на квартет от арфи с ръководител световно известната арфистка проф. Сузана Клинчарова – преподавател в Парижката консерватория и водещ на Майсторски клас в Нов български университет.

В концерта участваха още три изявени арфистки от българската музикална сцена и ученички на проф. Клинчарова – Илиана Селимска – оркестрант-солист в Симфоничния оркестър на БНР, Весела Тричкова, оркестрант-солист в Софийската филхармония и Кохар Андонян преподавател в НМУ „Любомир Пипков“, докторант на Нов български университет. Четирите завладяващи дами развълнуваха публиката в препълнената Бална зала на Националната галерия с блестящи изпълнения на пиеси от френски, испански и български композитори, сред които Карлос Салседо, Алфонс Хаселманс (наричан „Шопен на арфата“), Александър Кандов и други.

През месец март тази година проф. Клинчарова отново ще се върне в България за своя пореден майсторски клас в Нов български университет. В осъществяване на проекта ще участват студенти и преподаватели от департаменти „Музика“, „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“ от НБУ. В програмата на концерта ще бъдат включени творби от испански френски и португалски автори с пиеси характерни за иберийския стил.

 

Текст: Мартин Стоянов, мениджър Майсторски класове, НБУ