facebook

Новини

nova-piesa4_678x410_crop_478b24840a
20.04.2016 13:37
Новини

на тема „Справедливостта“

 

Нов български университет обявява Конкурс за нова пиеса на български език по зададена тема. Конкурсът ще се провежда всяка година.


Право на участие в конкурса имат пълнолетни български и чуждестранни граждани. В конкурса може да се участва само с една творба на година. Приемат се драматургични творби на български език, които не са били публикувани под никаква форма преди предаването им за участие в Конкурса за нова пиеса – нито като цяло, нито в отделни свои части. Университетът присъжда награда на спечелилия конкурса. Наградата е индивидуална и се състои от диплом, сценична реализация и парична сума.

Темата се определя от излъчено от академичния състав на НБУ жури на конкурса и се обявява до средата на април. Темата на Конкурс за нова пиеса на НБУ за 2016 г. е „Справедливостта“.

Журито на конкурса е в състав: проф. Виолета Дечева, д. н., гл. ас. д-р Георги Гочев, проф. Михаил Неделчев, доц. Пламен Дойнов, д. н., доц. д-р Светла Христова, доц. Снежина Петрова, проф. д-р Христо Тодоров.

В рамките на девет месеца, до края на януари на следващата година, участниците в конкурса създават и изпращат на електронен или хартиен носител своите творби. Журито номинира най-добрите от тях.

Авторите на номинираните творби са отличени с участие в Лаборатория за пиеси, ръководена от специално поканен от НБУ изявен в драматургията и театъра автор.

Повече информация ще откриете в прикачените файлове по-долу.


Официална страница на Конкурса

 

Прикачени файлове