facebook

Новини

dsc-0017_678x410_crop_478b24840a dsc-0018_678x410_crop_478b24840a dsc-0022_678x410_crop_478b24840a
11.04.2017 15:50
Новини

НБУ посрещна ученици от Природо-математическа гимназия „Професор Емануил Иванов" и езикова гимназия "Д-р Петър Берон"

Ученици от гр. Кюстендил бяха гости на Нов български университет

Ученици от гр. Кюстендил посетиха Нов български университет и се запознаха с разнообразните и иновативни възможности за обучение, които той предлага. Близо петдесет младежите от две гимназии присъстваха на презентации, специално подготвени от преподаватели, които разказаха интересни детайли за програмите, в които преподават. Представянията им се осъществиха в творческата атмосфера на Университетски театър на НБУ.

 

Срещата бе открита от гл. ас. д-р Владимир Димитров, декан на Факултет за базово образование на НБУ, който разкри интересни факти от историята на Университета, както и сподели подробности за многобройните програми, които дават стабилна основа на бъдещите професионалисти. Той не скри радостта си от инициативността на гостите и изрази надежда да станат част от голямото семейство на Нов български университет.

 

 

Програмни консултанти представиха презентации в Университетски театър на НБУ. Богатата палитра от програми, към които децата от двете училища проявиха задълбочен интерес, включваше Телекомуникации, Информатика, Информационни технологии, Мултимедия и компютърна графика, Мрежови технологии (на английски език), Управление на туризма, която се предлага в два варианта - редовно и дистанционно обучение, Връзки с обществеността и Журналистика. Информацията, която стана обект на задълбочени анализи заради новаторския си характер, бе темата за Minor програмите – втора специалност, които НБУ предлага на студентите си.  Тази възможност с изразена практическа насоченост цели да се предостави още една професионална квалификация на студентите. Чрез иновативната форма на обучение се получават уникални комбинации от специалности в съответствие с индивидуалните интересите на личността, както и в унисон с успешната реализация на пазара на труда.

 

За да се потопят в позитивната атмосфера и за да се докоснат до благоприятните условия за развитие, която Нов български университет осигурява на своите студенти, учениците разгледаха кампуса. Интересът им бе привлечен от модерната творческа среда на Център за книгата, Библиотеката, Галерия "УниАрт", Университетски театър, Музея, Спортния център на НБУ.

 

 

 

Tекст и снимки: отдел "Информационна дейност"