facebook

Събития

ck-izdaniya_678x410_crop_478b24840a
17.05.2021 09:00
Събития

Четем „Следва“ и „Orientalia“

Инициатива по повод Национална библиотечна седмица

Библиотека

Организатори:
Център за книгата
Библиотека

По повод XV-ата Национална библиотечна седмица на тема „Библиотеката ще ти помогне!“ всеки посетител на Библиотеката на НБУ получава брой на университетските списания „Следва“ и „Orientalia“.

„Следва“, ISSN 1311-9060, е издание на Нов български университет за университетска култура, създадено е по идея на проф. Богдан Богданов. Целта му е да популяризира каузата на НБУ и изобщо либералното частно образование, да отваря академичното поле към публичността. Ориентирано е преди всичко към науките за човека, литературата, изкуствата и комуникациите.

„Orientalia: Списание за Изтока“, ISSN 1312-6962, e издание на Нов български университет, департамент „Средиземноморски и Източни изследвания“ и програма „Ориенталистика“. Както подсказва неговото подзаглавие то е списание за Изтока, за неговата религиозна култура, за източните словесност, изкуство и философия. „Orientalia“ е опит да се създаде пълнокръвен образ на Изтока, който прескача собствените си културни очертания, за да залезе в своето друго, пурпурно лице, някъде на запад.