facebook

Събития

compozicii-s-formi06222-max-res-ok-web_678x410_crop_478b24840a
17.06.2024 12:00
Събития

Фотографска изложба „Студентски практики“ по случай 30 години департамент Кино, реклама и шоубизнес

Минало, бъдеще, настояще – фотографията и другите медийни форми на визуална комуникация

Алея пред Аула
17.06. – 17.07.2024 г.

Организатори:
Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, БП „Фотография и видеография“ и МП „Фотографско изкуство“

Водещи:
доц. д-р Енчо Найденов, гл. ас. д-р Ангел Коцев

Участници:
Алумни и настоящи студенти от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, БП „Фотография и видеография“ и МП „Фотографско изкуство“.


Инициативата събира завършили студенти от БП „Фотография и видеография“ и МП „Фотографско изкуство“ по случай 30-та годишнина на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“. На срещата ще се представят тенденциите в областта на фотографията и видеографията с цел формулиране на проблематика обхващаща съвременния комерсиален и артистичен живот в страната и чужбина. Друга цел е обединяването на преподавателите и завършилите в ангажирана общност, която да отстоява високи стандарти във фотографската професия на основата на 30-годишните традиции на преподаване в НБУ.

 

 

Изложбата „Студентски практики“ представя селекция от 22 снимки на настоящи студенти в БП „Фотография и видеография“ и МП „Фотографско изкуство“ от техните практически занимания в записаните курсове в НБУ.

 

 

 

Изложбата се организира по случай юбилея - 30 години департамент „Кино, реклама и шоубизнес“. Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ предлага едни от най-атрактивните специалности в областта на съвременните изкуства: филмова и телевизионна режисура и драматургия, операторско майсторство, теория и история на изкуствата, графичен дизайн, реклама, анимационно кино, фотография и видеография.

 

 

 

Преподавателският екип включва, както знакови за съвременното българско изкуство имена, така и млади специалисти, наложили се като водещи теоретици и практици в своите области. Департаментът е създаден през 1994 г. с решение на Академичния съвет и е втория по големина в университета. В него се обучават над 1800 студенти годишно. От различните програми са излезли много професионалисти в областите кино и телевизия, фотография и видеография, реклама, графичен дизайн, анимационно кино. Тази година департаментът беше класиран на първо място заедно с департамент „Театър“ в професионално направление 8.4 Театрално и филмово изкуство в рейтинговата система на висшите училища.

 

 

 

 

Инициативата подпомага развитието на млади творци в областта на фотографското изкуство.

 

 

 

Изложбата ще бъде експонирана във външното пространство на алеята пред Аулата.