facebook

Събития

do_678x410_crop_478b24840a
11.05.2021 19:00
Събития

Клавирен рецитал на Доач Бездюз

Камерна зала „България“, ул. „Аксаков“ №1, София

Организатори:
Нов български университет
Софийска филхармония

Солист:
Доач Бездюз
Doğaç Bezdüz


ПРОГРАМА


Bach-Busoni:
Prelude and Fugue in D major, BWV 532
Бах-Бузони: Прелюд и фуг ремажор BWV 532


Beethoven: Sonata Op.27, №2
Бетховен: Соната оп.27 №2


Schubert-Liszt: Soirées de Vienne №6
Шуберт-Лист: Виенски вечери №6


Rossini-Liszt: Soirées Musicales №9: La Danza, Tarantella Napolitana
Росини-Лист: Музикални вечери №9: La Danza, Tarantella Napolitana


Rachmaninoff: Piano Sonata №2, Op.36
Рахманинов: Соната №2, опус 36


Kreisler-Rachmaninoff: Liebesleid
Крайслер-Рахманинов: Liebesleid


Granados – Goyescas: Suite №1 'Los Requiebros
Гранадос – Goyescas: Suite №1 'Los Requiebros
Granados – Goyescas: Suite №4 'Quejas o la Maja y el Ruiseñor'
Гранадос – Goyescas: Suite №4 Quejas o la Maja y el Ruiseñor'


Доач Бездюз е роден на 23.07.1999 в град Мерсин, Турция. През 2006 започва музикалното си образование в Държавната консерватория към Мерсинския университет като ученик в класа по пиано на Марина Джинджарадзе. В периода от 2013-2015 учи в Анкарската гимназия за музикално-сценични изкуства към Университета Билкент в класа на проф. Гюлнара Азиз. Периодично работи и с Цветелина Тунтева – преподавател в Държавната консерватория в Адана. През 2017 завършва гимназиалното си образование в Мерсинската консерватория и от следващата учебна година постъпва в Нов български университет като студент в класа по пиано на проф. Людмил Ангелов. В момента е студент четвърта година в бакалавърска програма „Музика“ на Нов български университет.

Доач Бездюз е млад виртуоз. Активно концертира самостоятелно и с камерни ансамбли. Има концерти и с различни хорови състави в Турция и в чужбина. Работил е в Мерсинската опера и балет като акомпаниатор на хор. През годините участва в майсторските класове на най-изтъкнати пианисти като Муитин Дюроглу, Мартин Блументал, Озгюр Айдън, Емре Еливар, J.C. Van den Eynden, Гюлсин Онай, Марта Гуляс, Винченцо Балзани, Артур Писаро, Людмил Ангелов.

Носител е на редица награди от национални и международни конкурси: Четвърта награда от Международен конкурс „Пера“ Истанбул – (2010), Трета награда от Втория национален конкурс „Кямуран Гюндемир“ – Мерсин (2013), Втора награда от Международен конкурс „Хармония“ (2013) в Анталя, Трета награда на Международен конкурс „Нилюфер“ (2017), Първа награда на конкурс „Моцартова академия“ в Измир (2018) и Трета награда на Международен конкурс А-П-Ф в Анталия (2018).