facebook

Събития

spirits-final_678x410_crop_478b24840a
28.02.2024 11:20
Събития

„КОГА И КОЛКО?“

Образователен семинар и обявяване на Студентски творчески конкурс за отговорна консумация на алкохол

Галерия УниАрт


Лектори:
Ралица Скорчева-Славова – спиритсБългария/MAXXIUM BULGARIA
Гергана Гевезова – спиритсБългария

 

Участници:
Преподаватели и студенти от департаментите „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“


Партньорството със спиритсБългария е ориентирано към дейностите на НБУ със социална отговорност. Конкурсът се провежда за втори път в участие на студенти на университета, а целта е младите възрастни да бъдат насърчени да се превърнат в носители на посланието за отговорна консумация на алкохолни напитки, на грижата за физическото и ментално здраве и по-добра социална среда.

По време на образователния семинар студентите ще научат как действа алкохолът, за колко време се разгражда от организма, кога употребата се превръща в злоупотреба и др. Ще разберат подробности за паричните награди, начина на сформиране на отбор, сроковете за подаване на проектите и критериите за оценка на журито.

Финалистите в конкурса ще бъдат представени в кампании на spiritsEurope и ще получат парични награди. 

СпиритсБългария е асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки. Една от целите на организацията е да провежда кампании за устойчиво развитие, в които всички членове на обществото да бъдат осведомени за последиците от неправомерната, прекомерна и зловредна консумация на алкохол и отговорността на всеки човек към собственото му здраве.

Конкурсът „КОГА И КОЛКО?“ 2024 г. се провежда едновременно в Нов български университет, Университет за национално и световно стопанство и Национална художествена академия.