facebook

Събития

comedy_678x410_crop_478b24840a
26.05.2022 19:00
Събития

Комедийна вечер в НБУ – студенти срещу/и професионалисти

Stand up comedy

Открита сцена зад РТЦ/ ресторант „Гозба“.

Организатори:
студенти от трета година, специалност „Връзки с обществеността“ – Петра Войнска (F095951), Никол Димитрова (F096475), Маргарита Петухова (F097600), Теодора Русева (F096899), Вероника Илиева (F095185), Стефани Зорова (F096939), Десислава Стойкова (F096965).

Организирането на събитието е част от оценяването в курс NPRN502 „Управление на специални събития“ с преподавател гл. ас. д-р Десислава Данкова.

Лектори:

Участници:
студенти от бакалавърска програма „Театър“ от втора година в НБУ и комедиантите от Комеди Клуб София, които ще влязат в ролята на „професионалистите“

„Смехът е най-краткото разстояние между двама души“ – фраза, на която всички в Нов български университет може да опитаме да се доверим. Екипът ни има за цел, посредством събитието ни „Комедийна вечер в НБУ“, да скъси разстоянието, не само между двама души, а между всички в нашия университет. Комедията на живо предразполага към това да бъдеш част от споделено изживяване и после да го съпреживяваш в спомените си, с усмивка на лице.

Stand up comedy е комедиен жанр, в който човек разказва забавни истории с елементи от шеги и лични преживявания.

Идейната концепция на събитието е да се направи съревнование между таланта на студентите от Нов български университет и комедиантите от Комеди Клуб. В процеса на събитието на сцената на Летния театър или в пространството на Гозба ще излизат по двойки един професионалист и един студент, които ще се редуват, съревновавайки се в разказване на смешни истории. Засега е предвидено на сцената да излязат общо 3 двойки участници. За да може да бъде равностойно съревнованието, на двойките участници ще им бъде зададена предварителна тема за смешните истории, която ще бъде уточнена след обща среща на студентите и професионалистите. Също така ще има и водещ на събитието (един от студентите от БП „Театър“), който ще представя всеки един от участниците на публиката и ще направлява съревнованието.

За първи път ще бъде организирано подобно събитие в Нов български университет. То ще бъде полезно най-вече за студентите от специалност „Театър“, както и за нас, които ще организираме събитие за първи път. След проучване установихме, че в учебната им програма към този момент не са включени представления тип stand-up comedy. Ще бъдем радостни чрез нашето събитие да им предоставим възможността да се научат и да се съревновават с най-добрите в бранша – комедиантите от Комеди Клуб. Това събитие ще е още едно доказателство за подхода на университета да дава възможност на студентите от различни специалности да изявяват своето иновативно и различно мислене.

Основната цел на събитието е да обедини няколко дисциплини („Връзки с обществеността“ и „Театър“) в това да реализират комедийно представление, което да провокира интереса на по-голяма аудитория от университета и извън него, сближавайки ги помежду си в споделено изживяване.

Комеди Клуб е първият и единствен комедиен клуб в България, основан с цел да популяризира stand up комедията у нас. В сферата на комедийния шоубизнес, Комеди Клуб има изключителни постижения – те са организирали събития у нас с известни имена от комедийния бранш като Джими Кар, Стивън К Амос, Даниел Слос, Еди Изард, Луис Си Кей и Джон Клийз.