facebook

Събития

434548128-941840780817353-1082877615127787739-n_678x410_crop_478b24840a
23.04.2024 18:00
Събития

Литературно четене за Деня на книгата и авторското право

Цветовете на книгите

Ресторант „Гозба“


Организатори:
Студентски съвет, ПК  „Събития и дейности“;
Гергана Капсъзова, Сара Тодорова, Инна Тодорова, Никол Русева, Кристин Стефанова, Милена Златкова – студенти 3-ти курс „Връзки с обществеността“, курс “Управление на специални събития”


Водещи:
ас. д-р Жюстин Томс и Мелина Хаманова


Участници:
Студенти, преподаватели и служители на Нов български университет


Съвместната инициатива на Студентски съвет на Нов български университет и студенти от 3-ти курс “Връзки с обществеността ще отбележи Световния ден на книгата и авторското право . Тазгодишната тема на събитието е „Цветовете на книгите“ и ще бъде под формата на литературно четене.

Денят на книгата е този момент, в който фокусът ни е насочен към нашите най-верни приятели - книгите. Да четем заедно, да споделяме вълнението от всяка страница и да отбележим този ден с любов към книгите и безкрайната им магия е нашата мисия! Събитието обещава да бъде вечер, изпълнена с творчество, вдъхновение и празник на писаното слово.

Желанието ни е да предоставим платформа за студенти, преподаватели и служители на НБУ да изразят своите, вдъхновени от пролетта, мисли чрез литература. С удоволствие очакваме да получим различни творби на колеги, преподаватели и хора от клуба по творческо писане! Вярваме, че пролетта е източник на вдъхновение и съживяваща енергия, която може да бъде изразена чрез думите на вашите творби.

Събитието ни отново има за цел да постави студенти и преподаватели в една различна среда, в която да бъде продължена традицията от миналогодишното събитие “Признания по Коледа”, но и да разгърне цветовете на пролетта и да даде шанс на преподаватели и студенти да изразят себе си!

Единственото, от което имаме нужда са вашите текстове, за всичко друго сме помислили.

Всеки текст ще бъде внимателно разгледан и ще бъдат избрани студенти или преподаватели, които да прочетат творба на друг автор. За да бъде по-интересно и вълнуващо препоръката ни е творбите да се четат от различни хора, но в случай, че няма да Ви е комфортно, може и Вие сами да си прочетете Вашия текст, носещ уханието на пролетта.

Събитието ще се проведе в  ресторант “Гозба”, за да можем да създадем уютна и сплотяваща атмосфера, обогатена с пролетен кетъринг, ароматни свежи напитки, подходяща музика и вълнуващи емоции, споделени с колеги и преподаватели.

Подробностите за събитието са:

- Дата: 23 април 2024 г. (вторник)

- Час: 18:00 часа

- Място: Ресторант “Гозба”

За да прегърнем същността на сезона, насърчаваме присъстващите да се придържат към дрескод, отразяващ цветовете на пролетта. Най-важното е да се чувствате комфортно!

За да бъде още по-интересно нашето събитие сме измислили инициативата “обмяна на книги”, което ще бъде и нашият вход на събитието. За да остане спомен на всички посетили събитието, на изхода ще раздаваме книги с послания. Желателно е всеки, който присъства на събитието да донесе книга, в която лично е написал послание за бъдещия притежател. В случай, че някой от присъстващите не донесе книга, ние ще се погрижим да подготвим повече книги, които да подарим, за да може всеки да си тръгне с книга в ръка.

 

Очакваме вашите истории до 17.04.2024г. (сряда) на studentcouncil@nbu.bg.


Жюстин Томс е от малкото хора в България, които се занимават с онлайн медии и онлайн маркетинг от края на 90-те досега. Жюстин е основател и мениджър Бизнес развитие на уеб агенция ABC Design & Communication. Развитието на българския уеб дължи много на нея и заради конкурсите БГ Сайт (1999 – 2014) и Сайт на годината (2018 – все още - bgweb.bg). От юни 2019 г. Жюстин развива ArtCast – подкаст за култура и изкуство. А от януари 2019 заедно с Хелиана Велинова, Силвина Фурнаджиева, Мая Цанева, Горица Белогушева и Стилиян Ринков развиват сайта, подкаста и блога Създателите – дигиталните оптимисти на България. Преподава в Нов Български Университет от 2007-ма година в Департамент “Медии и комуникация”, както и е лектор на редица събития и семинари в България и чужбина. Автор на десетки статии и публикации на български и английски език.

Мелина Хаманова е българска инфлуенсърка, която учи БП “Реклама”, последна година в НБУ. Занимава се със социални мрежи и има голяма аудитория в Instagram, TikTok и YouTube. Пътуванията и четенето са нейните страсти и вдъхновена от това съвсем скоро започна и съвместен женски читателски клуб.