facebook

Събития

dsc-0170_678x410_crop_478b24840a
07.06.2024 10:00
Добави в Google календар
Събития

Майсторски клас на проф. Людмил Ангелов „Големите пианисти – композитори“

07 – 09 и 14 – 16 юни 2024 г.- корпус 1, 506 камерна зала „Проф. Милчо Левиев“

06 – 17 юни 2024 г., 11:00 часа - Галерия УнАрт

Организатор:
отдел „Майсторски класове, културни събития и проекти“


Водещ:
проф. Людмил Ангелов

Участници:
ученици и студенти по пиано от България и чужбина


Нов български университет организира XIV Майсторски клас на проф. Людмил Ангелов „Големите пианисти – композитори“.

В периода от 06 до 18 юни пианисти до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения ще имат възможността да работят с един от най-успешните български пианисти – проф. Людмил Ангелов.

За конкурсното прослушване кандидатите подготвят по свой избор един виртуозен етюд и една пиеса от известен пианист-композитор с максимална продължителност до 10 минути. След прослушването в майсторския клас се класират до 15 кандидати, като най-добрите от тях ще се представят на галаконцерт.

Участниците, показали изключително майсторство по време на майсторския клас, ще получат възможността да участват в концерти в Испания, Полша и България.

Освен тях са предвидени стипендии и награди, сред които концерт със симфоничен оркестър през следващия музикален сезон, стипендия за обучение в курс в НБУ при проф. Ангелов, участие в рамките на фестивалите „Софийски музикални седмици“ и „Пиано Екстраваганца“, както и концерт в City Mark Art Center, Sofia.

Людмил Ангелов е почетен професор на Нов български университет и популярен пианист на петте континента, изнасяйки рецитали и камерни концерти, както и като солист на реномирани оркестри под палката на световноизвестни диригенти.

 

Носител е на наградата Аполон Токсофорос и член-кореспондент на Кралската академия на изящните изкуства в Толедо, на медал „ГЛОРИА АРТИС“ (2011 г.) от Министерството на културата на Полша за заслуги в популяризирането на полската музика по света, на Голямата награда на град Варна за цялостната си дейност (2015 г.), на „Почетен гражданин на София“ (2022 г.) и носител на най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век – огърлие“. В края на 2023 кралят на Испания, Фелипе VI, го удостоява с ордена „Исабела Католическа“ за особени заслуги към двустранните отношения между Испания и България и големия му принос към културата на двете държави.

 

През настоящия сезон Людмил Ангелов има планирани изяви в България, Италия, Германия, Австрия, Испания, САЩ, Канада, Китай и ЮАР.