Събития

super-vicky-foto-2019_678x410_crop_478b24840a militsa-gladnishka_678x410_crop_478b24840a
02.07.2020 16:00
Събития

Майсторски клас на Вики Алмазиду посветен на професор Милчо Левиев

Гост – музикант и преподавател Милица Гладнишка

Корпус 1, Зала 506


Организатори:
ФДЕНО и департамент „Музика“

Водещи:
Вики Алмазиду и Милица Гладнишка

Участници:
ученици и студенти от България и чужбина


Прослушване:  02 юли 2020 г., 16 часа, Нов български университет

Майсторски клас: 3-12 юли, Нов български университет

Заключителен галаконцерт: 13 юли 2020, 18:00, Нов български университет

Прослушването на всички поп и джаз певци ще се проведе на 02 юли 2020 г. от 16 часа в зала 506, корпус 1, Нов български университет.

Регистрация

Такси

Прослушване: 50 лева (25 EUR)

Активни участници: 300 лева (150 EUR)

Курсисти, слушатели: 150 лева (75 EUR)

 

За прослушването за певци е необходимо кандидатите да подготвят народна или етно песен, джаз стандарт, пиеса по избор.


Вики Алмазиду е вокален феномен на Балканите. Получила своето музикално образование в Държавната музикална академия в София, университет „Св. Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново и Академията по музикално и танцово изкуство в Пловдив. Kато дъщеря на гръцки емигранти у нея се свързват колоритите на българското и гръцкото музикално изкуство. Джазът, който трудно мислим без импровизацията, развива у Вики усет и вкус към синкретизъм. Изключителната й топлота и отдаденост съвсем естествено я довеждат до преподаването. Вики Алмазиду създава първия клас по джаз пеене в Гърция преди 35 години към Съвременна консерватория  в Солун, където и живее.  В житейски и професионален план, от 2002 Вики се свързва със световно известния български джазмен Милчо Левиев. Плод на тяхната връзка са фестивали, концерти, албуми и майсторски класове.  

Вики Алмазиду е работила и записвала с Милчо Левиев, Били Кобъм, Питър Ърскин, Глен Ферис, Аирто Морейра, Чико Фрийман, Крейг Бейли, Грегори Симадопулос, Дейвид Мъри, Йотис Кьорцоглу, Валери Костов, Олег Чали, Антони Дончев, Теодосий Спасов, Петър Салчев, Франсиско Мела, Лакис Цимкас, Макис Стефанидис, Г. Контрафурис, Г. Икономидис, А. Спанидис, Д. Каландцис, Велислав Стоянов, Михайл Йосифов.


Милица Гладнишка – поп и джаз пеене и актьорско майсторство (България)
Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в отдел актьорско майсторство за куклен театър. Музиката и актьорството вървят ръка за ръка в живота ѝ.

Участва е сериалите „Етажна собственост“ и „Полицаите от края на града“.

Милица пее с най-добрите музиканти и творци в джаза и обикаля фестивалите в България и чужбина. Джаз проектите ѝ „Дивото зове“ с Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов,  „Да хвърлим операта в джаза“ и "Кино вечер с Милица Гладнишка"с „Михаил Йосифов секстет“ са едни от най-ярките събития в живота ѝ и печелят сърцата на публиката.

Любимка на хората пред малкия екран, Милица печели второ място в шоуто „Като две капки вода“.

През 2015 та година се ражда музикалният спектакъл „Титанично“ - пищна комбинация от комедийни монолози, музика на живо, кино, великолепни рокли и много емоции по темата „Какво правим два часа преди смъртта?“  Спектакълът разглежда човешката психика поставена в катастрофалните, смешни и музикални ситуации на кораба „Титаник“ два часа преди потъването му през погледа на джаз бандата на кораба.  Същата година излиза и спектакълът „Бягства“ в театър „Азарян“ по покана на г-н Мирослав Боршош, в който Милица участва не само като актриса, но е и композитор на музиката и атмосферите в представлението, с което си спечелва номинация „Аскеер“ 2016 г за театрална музика.

През 2019 г. излиза новият спектакъл „Последния човек“ по Джордж Оруел, в който освен, че играе главнта роля (ролята на Големия брат), Милица отново е номинирана за театрална музика в тандем с Христо Намлиев.

Проектът "Ladies of jazz" с Камелия Тодорова, Рут Колева и Фингъртоунс е едно от музикалните събития на 2019г. Очаква се концерт в зала 1 на НДК в края на май 2020. Но, преди това премиера с Русенска опера, премиера на пиесата "На един пръст от Рая" на театър Криле и премиера на „Майсторът и Маргарита“, където Милица отново ще бъде и актриса, но и композитор в тандем с Мишо Шишков.

 

Студийните й записи включват: 

"Dream" -"Virginia Records", 2002; 
"Quiet love" - "Ethnic art", 2004; 
JAZZ NA HRADĚ”- Live- 2009; 
THE SONG OF THE CLOWN”, Vladigerov – Leviev 2010; 
"NINA" - live in Studio – Vicky Almazidou & Milcho Leviev- 2015.

От 2006 г. Вики Алмазиду и Милчо Левиев провеждат Лятна музикална джаз академия в Нов български университет. След смъртта на Маестро Левиев, Вики продължава мисията му да среща младите музиканти със стандартите на джаза. Тазгодишното издание на Академията ще се проведе за пръв път без физическото присъствие на Милчо Левиев, но неговият дух и образ ще бъдат водещи. До Вики Алмазиду тази година ще застане като гост-преподавател една от първите ученички на Академията – Милица Гладнишка.