facebook

Събития

ideamoda_678x410_crop_478b24840a
12.05.2021 19:00
Събития

Ревю – спектакъл: Финал на Международен конкурс за млади модни дизайнери IDEAMODA

Галерия „Оборище 5“

Организатори:
департамент „Дизайн“
БП „Мода“

Водещ:
Татяна Пенчева

Участници:
дипломанти от НБУ, дипломанти от НХА, дизайнери, студенти от МП „Мода и бизнес стратегии“, други


15 млади дизайнери са финалистите в международния конкурс IDEAMODA, организиран от Нов български университет (www.nbu.bg) и Balkan Fashion Week (http://balkanfashionweek.eu).

 

На 12 май финалистите ще представят колекциите си пред публика, а журито, в което участват  изявени модни дизайнери, стилисти, журналисти, модни фотографи, ще избере големият победител. Събитието ще се състои в залата на галерия „Оборище 5“ и ще е отворено за публика.

 

След приключване на първия етап журито определи следните финалисти на IDEAMODA 2020:

Албертина Манолова

Анелия Антова

Виктория Добрева, Ани Йотова

Елица Джуренова-Радева

Еми Киселичка

Кирил Георгиев

Мария Попова, Гергана Димова

Моника Димитрова

Николая Гюрова

Ралица Георгиева

Сандрела Канаан, Григор Георгиев

Соня Сурталова

Стамена Константинова

Теодора Лазарова

Пау Аули Надал

 

Колекциите им ще се борят за няколко награди. Победителят ще получи 5000 лв. и професионална шевна машина. Носителят на втора награда ще има възможността да се обучава безплатно в магистърска програма „Мода“ на Нов български университет, а третата награда ще е професионална шевна машина JUKI.

Организаторите са предвидили и две специални награди – представяне на избрана колекция в концептуалната дизайнерска платформа „Иван Асен 22“, както и професионална фотосесия за списание EVA.

Журито ще определи и двама финалисти, които ще представят България на международния конкурс за млади дизайнери IYDC през есента на 2021 в Киев, Украйна.

Наградите имат за цел да подпомогнат младите хора в тяхната работа, при стартиране на собствен.

В момента дизайнерите, които имат смелостта да започнат и развиват собствен бизнес в областта на модата в България, нямат много възможности за изява. IDEAMODA е шанс и форум, където те могат да покажат своите визия, способности и таланти, да бъдат оценени подобаващо.