facebook

Събития

pexels-julia-m-cameron-4145190_678x410_crop_478b24840a
06.12.2022 18:00
Събития

Семинар „Киберсигурността като начин на мислене“

Семинар „Езици на сигурността“

Корпус 2, зала 703


Организатор:
департамент „Национална и международна сигурност“


Водещ:
гл. ас. д-р Дафинка Сидова – департамент „Национална и международна сигурност“

 

Лектори:
Антон Пулийски - Community Manager @ КиберКЛУБ
Кристина Ескенази - Crossindustry @ КиберКЛУБ
Ясен Танев - Assessment & Education @ КиберКЛУБ
Павел Георгиев - Cybersecurity Culture и Awareness @ КиберКЛУБ


Модератор:
ас. д-р Светослав Велков - департамент „Национална и международна сигурност“


Семинарът ще бъде в дискусионен формат. Основните му цели са:

- да анонсира партньорството между НБУ и общността на КиберКЛУБ;

- да разгледа мултидисциплинарния характер на киберсигурността;

- да адресира възможни направления за развитие на практико-изследователски съвместни инициативи между студенти на НБУ и участници в КиберКЛУБ.Антон Пулийски - Community Manager @КиберКЛУБ - Председател на Клъстер за Интеграция на нововъзникващи технологии. С над 16-годишен опит в сферата на (кибер)сигурната, безопасна и устойчива интеграция на нововъзникващи технологии в бизнес процесите и широката общественост. Интерес към безпилотни системи (дронове), роботи, biofeedback и VR/AR решения в сферата на медицината, сигурността и обученията.

 

Кристина Ескенази - Crossindustry @КиберКЛУБ - Председател на Биотехнологичен и здравен клъстер, основател и член УС на Клъстер за Изкуствен Интелект, член на УС на КРИБ (най-голямата работодателска организация в България), многогодишен опит в управлението на мултидисциплинарни проекти в сферата на технологичния трансфер.

 

Ясен Танев - Assessment & Education @ КиберКЛУБ - информационен анализатор, водещ експерт на БСК по проблемите на информационната сигурност и фискализацията, основател на дигитално читалище по Киберсигурност – Safer.bg.

 

Павел Георгиев - Awareness @ КиберКЛУБ - Експерт по информационна сигурност в KBC Bank Bulgaria и основател на CyberSecurity Talks Bulgaria (първото в България по рода си месечно общностно събитие, насочено към кибер- и информационната сигурност).

 

 

 

Мисията на КиберКЛУБ (https://www.cyberclub.bg/) е създаването на ефективна и устойчива среда, благоприятстваща лесния обмен на информация, развиването на партньорства и осъществяване на съвместни проекти в областта на киберсигурността и нововъзникващите технологични сектори (изкуствен интелект, дронове и роботи, виртуална и добавена реалност, биотехнологии и пр.).

Основната дейност на участниците в КиберКЛУБ е фокусирана върху организирането и участието в различни форуми, конференции, семинари, кръгли маси, обучения, работни срещи, програми и фестивали, насочени към разработване и популяризиране на политики, стратегии, добри практики и етични кодекси, свързани с мерки и инструменти за регионално и национално икономическо и социално развитие в областта на киберсигурността в нововъзникващите технологични сектори.