facebook

Събития

20-june-seminar_678x410_crop_478b24840a
20.06.2024 14:00
Събития

Семинар: Кога и защо изключваме родителите, докато помагаме на техните деца?

Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“


Организатори:
Книжарницата и галерия „НБУ в Центъра“

Серия семинари на тема „Междусекторното сътрудничество – условие за изпълнение на препоръките на Европейската гаранция за детето“, провеждани от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към Нов български университет в партньорство със специалисти от практиката, академията и управлението.

 

 „Лесно се работи с деца, трудно се работи с родители.  Това е, което ние от екипа на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца често чуваме от специалистите, участващи в наши изследвания, обучения и приложни проекти. Тревожно е, че „работата с родители“ е предизвикателство за всички сектори: здравен, образователен и социален. Още по-тревожно е, че специалисти разрешават това предизвикателство с изключването на родителите от своята работа. Това, обаче, е риск пред постигането на добри резултати с децата.

 

Добрата новина е,  че трудността да се работи с родители е вече призната. Затова Ноу-хау центърът организира този семинар със задача да представи изводи от работата ни относно спецификата на случаите, в които родителите се изключват и причините за това. Семинарът ще дискутира две практики за успешна работа с родители.

 

Форматът е дискусионен, а темата е с продължение поради обширността си и натрупаните въпроси по нея.