facebook

Събития

2244523_678x410_crop_478b24840a
29.05.2024 13:00
Събития

Семинар „Образованието на 21 век“

Принципи на Валдорфската педагогика

Корпус 2, зала 115


Организатор:
Програмен съвет „Педагогика“ към департамент „Нова българистика“


Лектор:
Теодор Насар


Модератор:
проф. д-р Елена Благоева


Участници:
Преподаватели и студенти от БП „Начална училищна педагогика и чужд език“ и МП „Лидерство и мениджмънт в образованието“

Ще бъдат разгледани принципите, които се използват в самата практика - защо се прилагат, откъде произлизат, как се вместват в съвремието, какви биха били ползите от методите им днес, както и примери за свързване на теория и практика през изкуствата.

Валдорфската педагогика се старае да вдъхновява духа на детето, като същевременно извлича академични постижения чрез образователно изкуство. Този подход създава дълбоко смислен процес на учене, при който опитът, а не само придобиването, подчертава знанията, като по този начин насърчава учениците към активно творческо мислене. Опирайки се на много традиции, ВП празнува нашата обща човечност, а не нашето разделение във вярата или практиката.

Лекторът  е сертифициран експерт по Валдорфска педагогика от Waldorf UK - национален представителен орган за образованието Steiner Waldorf в Обединеното кралство. Водил в курсове по алтернативна педагогика към НПО и е работил в частно Валдорфско училище „Проф. Николай Райнов“. В момента е учител в Основно прогресивно училище 3 – София.