facebook

Събития

2-karadjov-vision-seminar_678x410_crop_478b24840a
16.05.2023 18:00
Събития

Семинар „Роля и отговорности на маркетинг екипа в компанията клиент“

Корпус 2, зала 607


Организатори:
департамент „Кино, реклама и шоубизнес”,
БП „Реклама“ и майнър програма „Реклама“


Лектор:
Николай Караджов


Модератор:
гл. ас. д-р Даниела Кадийска

Участници:
студенти от БП „Реклама“, майнър „Реклама“


Маркетинговите екипи са неразделна част от разработването и поддържането на въздействащи маркетингови методи във всяка една компания. Те са важна част от успешното управление на бранда, промоционалните усилия и стратегиите за продажби. Разбирането на основната роля и принос на всеки отделен член на този екип ще помогне на студентите да се ориентират относно сложността на задачите, отговорностите и процесите на работа. Ще ги подготви за предизвикателствата при писането на клиентския бриф. Подробно ще бъдат разисквани въпроси свързани с взаимоотношенията на екипа с комуникационната агенция и етапите на работа.


Николай Караджов е маркетинг мениджър на MÖMAX България. Зад гърба си има над 20 години опит в сферата на маркетинга и комуникациите. Работил е за повече от една страна на бизнеса в различни браншове. Пет години от кариерата си прекарва в Арома АД, като маркетинг директор. Повече от 10 години е Директор „Издания“ в Sanoma Bliasak Bulgaria/СББ Медиа АД, където ръководи екипи въвели и утвърдили на българския пазар много и различни брандове. Под неговото ръководство марки като National Geographic, Cosmopolitan, Men’s Health, Harper’s BAZAAR и др. се превръщат в безспорни лидери в сегмента на лицензионните списания у нас. През 2018 г. се прехвърля от другата страна на барикадата и до 2022 г. изпълнява длъжността Управляващ директор на Saatchi and Saatchi Sofia. Бил е и Изпълнителен директор на Българската асоциация на комуникационните агенции.

Караджов е магистър по „Международен туризъм“ в Университета за национално и световно стопанство в София, след което специализира „Маркетинг“ във Виенския икономически университет.