facebook

Събития

marchela-event-30-05_678x410_crop_478b24840a
30.05.2024 16:20
Събития

Семинар „Що е то ефективна комуникация, и как да я мерим?“

Корпус 1, зала 207


Организатор:
департамент “Кино, реклама и шоубизнес”, БП „Реклама“

Водещи:
Марчела Абрашева - Регионален управляващ директор KANTAR за Югоизточна Европа
Мила Григорова – Мениджър изследвания  Бранд и Комуникация – KANTAR

Модератор:
гл. ас. д-р Даниела Кадийска

Участници:
студенти от БП „Реклама“


Ще поговорим за това, как реално да измерим дали комуникацията работи. Студентите могат да научат за модерните начини на изследване какво точно става в главите на възприемащата аудитория – дали дадена реклама е едновременно креативна, работеща за марката, емоционална и мотивираща хората.


Марчела Абрашева има над 25 години опит в сферата на маркетинг проучвания в Югоизточна Европа, обхващащи целия спектър продукти и услуги, методи за събиране на данни, и сфери на анализ и експертиза. Работи с национални и глобални компании в областта на телекомуникациите, финансите, потребителските стоки, а също и с международни институции като Европейската комисия, EFFIE Europe др. Настоящите ѝ интереси са фокусирани предимно в бранд и комуникация анализи и консултиране, както и в развитие на системи за потребителско преживяване.

 

Мила Григорова има над 15 годишна експертиза в модерни системи изследвания за позициониране на марките, като KANTAR Нийдскоуп, както и платформи за изследване на комуникацията, като Линк, Линк +, а сега вече и Линк AI.

 

Kantar е водеща глобална компания за медийна и маркетинг информация и анализ в 70+ държави. Kantar се фокусира върху иновативните проучвания за по-бързи, по-точни данни и инсайти за бизнес растеж. Като част от световната мрежа на Kantar, клъстерът за Югоизточна Европа включва България, Румъния, Молдова, Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово, както и Словения и Хърватия.