facebook

Новини

ivo-popov-zaglavna_678x410_crop_478b24840a
30.05.2024 14:23
Новини

Доц. Иво Попов откри изложба на българска ученичка и представи програмите на департамент „Дизайн“ в Дъблин

На 18 май 2024 г., в училището на българската общност в Дъблин - „АЗБУКА“, доц. д-р Иво Попов откри първата самостоятелна изложба на 12 годишната ученичка от 6-ти клас София Ванкова.

Доц. Попов представи пред присъстващите творчеството на талантливата София и запозна аудиторията с програмите на департамент „Дизайн“, с кандидат-студентската кампания на университета и отговори на въпросите на учители, родители и ученици.

Събитието беше посетено от Нейно Превъзходителство г-жа Ваня Андреева-Малакова - Посланик на България в Република Ирландия, както и от представители на българската общност в Дъблин, преподавателския екип на училище „АЗБУКА“, учениците и техните родители.

Училище „АЗБУКА“ отворя врати в началото на учебната 2008/2009 година. В последствие е създаден Български образователен и културен център в Ирландия (БОКЦИ), чиято основна цел е да подкрепя функционирането и утвърждаването на училището. Училище „АЗБУКА“ продължава традициите на съществувалото до 2005 г. училище “Аз съм българче”. Регистрирано е към МОН и получава субсидии по програма “Роден език и култура зад граница”.