facebook

Новини

zaglavna_678x410_crop_478b24840a
29.02.2024 10:59
Новини

Кога и колко? Творчески конкурс за отговорна консумация на алкохол

Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спирни напитки спиритсБЪЛГАРИЯ провокира дискусия и насочва вниманието на студентите към отговорната консумация на алкохол сред младите възрастни. Една от целите на организацията е да провежда кампании за устойчиво развитие, в които всички членове на обществото да бъдат осведомени за последиците от употребата на спиртни напитки и отговорността към здравето.

За втора поредна година спиритсБЪЛГАРИЯ отправя творческо предизвикателство към нашите студенти за създаване на въздействаща дигитална кампания, адресирана към младите възрастни (18-25г.) относно отговорната консумация на алкохол.

Конкурсът „Кога и колко“ беше обявен на общообразователен семинар, в който Гергана Гевезова от спиритсБЪЛГАРИЯ презентира факти за алкохолните напитки, тяхната употреба и въздействието им върху хората. Инициативата приветстваха деканът на Бакалавърски факултет доц. д-р Илия Кожухаров и доц. д-р Калина Христова, ръководител на департамент „Изящни изкуства“, които ще помагат на студентите при разработване на техните проекти.

 

В конкурса могат да се включат всички студенти на НБУ със своите въздействащи материали в дигитален формат. Срокът за подаване на проектите е до 23:59 ч. на 21 април, 2024 г. Жури от представители на НБУ, спиритсБългария, УНСС и НХА ще оценява проектите и ще избере трите най-добри сред тях. Първата награда е 5000 лева, втората награда е 3000 лева, а третата - 1500 лева.

 

 

Регламентът на конкурса и бланката за участие ще можете да свалите тук: Регламент и бланка за участие. При подаване на заявката за включване в конкурса ще трябва да се попълни и декларация за авторски права.

 

 

Освен студенти от НБУ в конкурса ще се включат и техни колеги от УНСС и НХА.