Новини

tex-tailor0558_678x410_crop_478b24840a 20191108-121514_678x410_crop_478b24840a tex-tailor0298_678x410_crop_478b24840a tex-tailor0416_678x410_crop_478b24840a
19.11.2019 13:15
Новини

Маркетингови и модни предизвикателства – ТексТейлър Експо 2019

За втора поредна година, студенти от две различни направления – „Маркетинг“ и „Мода“ работиха заедно за създаването на синергичен продукт и представянето му. Със съдействието на Факултет за базово образование, Бакалавърски факултет, Магистърски факултет и Факултет за дистанционно, електронно и надграждащо обучение, студенти и преподаватели от БП „Мода“, БП „Маркетинг“ ДО, МП „Мода и бизнес стратегии“, МП „Маркетинг мениджмънт“ РО участваха на участват на международното модно изложение ТексТейлърЕкспо 2019 в изложбена палата №13 на Международен панаир в Пловдив.


Интердисциплинарният характер на проекта цели да въведе студентите от департаменти „Дизайн“ и „Икономика“ в практическа теренна работа в реални бизнес условия. В сътрудничество със СПЕКС ООД (организатор на изложението) и Международен панаир – Пловдив, студентите участваха в проектирането, създаването и промотирането на щанд на НБУ в рамките на изложението.


Представянето на Нов български университет пред различни публики от студенти създаде възможност те да се превърнат в посланици на мисията на НБУ и спецификата на обучение в Университета.

Студентите изпълниха няколко практически задачи, като голямото предизвикателство се оказа сътрудничеството между творчески насочените студенти и тези, които са бизнес-маркетинг ориентирани. Чрез създаването на интердисциплинарни екипи, които да работят съвместно за организиране и управление на специални събития – създаване на концепции, сценарии и изпълнение на модно ревю и представяне на колекции по съвременен и интерактивен начин, бяха в основата на поставените практически задачи. В резултат се получи добър синергичен продукт през процесите на изпълнение на задачите и под менторството на преподавателския екип с разнородна експертиза – гл. ас. д-р Кристина Савова и гл. ас. д-р Стефания Темелкова.


През трите дни на изложението, студенти и преподавателите организираха и създадоха изложбен щанд на НБУ, на който представители – учители и ученици от три гимназии от Пловдив специално посетиха в два последователни дни.

Студентите от представените програми създадоха концепции за представяне на колекции на студентите на изложение с подобен мащаб, създадоха маркетингови концепции за представяне на колекциите на студентите от бакалавърска програма „Мода“, участваха в организацията на два професионални семинара – “Fashion Trends AW 2020/21” и „Бранд позиционирането – мисия задължителна“.
Студентите от програма Мода взеха участие в дизайнерска работилница на Иван Донев* “Creative Lab”, теоретична и практическа част (Иван Донев е един от най-успешните български модни дизайнери в Италия).

Специално за студентите от БП „Маркетинг“ ДО и МП „Маркетинг мениджмънт“ г-жа Валя Данкова, СПЕКС ООД (организатор на изложението и Яна Минчева, Международен панаир – Пловдив направиха две работни сесии, за да представят дейностите свързани с организирането изложение с такъв мащаб.

Настоящият проект е пряко свързан с мисията на Нов български университет – да предоставя практическо, модерно и интерактивно обучение и доказа, че най-доброто представяне на външни публики на НБУ може да бъде чрез студентите на Университета. Като резултат може да се отбележи и поддържането на позитивен образ на НБУ и привличане и задържане на студенти.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на:
Факултет за базово образование, Фонд „Учебни програми“;
Бакалавърски факултет, Фонд „Учебни програми“;
Магистърски факултет, Фонд „Учебни програми“;
Факултет за дистанционно, електронно и надграждащо обучение, Фонд „Учебни програми“.


Ръководители:
гл. ас. д-р Кристина Савова, Директор програмен съвет към департамент „Дизайн“
гл. ас. д-р Стефания Темелкова, Директор програмен съвет към департамент „Икономика“