facebook

Новини

2023-04-28-19-21-06-943-11_678x410_crop_478b24840a
05.05.2023 14:14
Новини

Наши студенти демонстрираха знания и спечелиха награди на форума „Млад предприемач“ в Пловдив

Млади бъдещи икономисти, обучаващи се в шести и осми семестър към департаментите “Администрация и управление” и „Икономика“ се включиха в XXVI Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2023 “Млад предприемач”, който се проведе в Пловдивския панаир. Студентите учат в първия в сферата на висшето образование в страната проект УПИЗ “Учебно-тренировъчна фирма” (УТФ), с директор доц. д-р инж. Кирил Радев. Участието се осъществи с финансовата подкрепа на Фонд „Учебни програми“ към Факултет за базово образование и Бакалавърски факултет, Факултет за дистанционно, електронно и надграждащо обучение, Студентски съвет на Нов български университет  и департамент „Администрация и управление“.

 

 

Форумът е организиран от Център на учебно-тренировъчните фирми към Министреството на образованието на Република България, с който в рамките на УПИЗ „УТФ“, Нов български университет поддържа дългогодишни договорни взаимоотношения. Панаирът е част от програмата на Световната мрежа на учебно-тренировъчните предприятия EUROPEN-PEN International (practice enterprises network) и е най-големият годишен форум на Мрежата на българските тренировъчни предприятия.

 

 

 

            В XXVI Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2023 “Млад предприемач” взеха участие повече от 400 бъдещи икономисти, разпределени в 53 броя УТФ от Република България, Румъния и Сърбия. Те ентусиазирано влязоха в ролите на мениджъри и администратори и на практика приложиха научните парадигми, методи и похвати за управление на банкови институции, застрахователни дружества, предприятия с предмети на дейност в областта на производството, търговията и услугите. 24 студенти, обучавани в бакалавърски програми „Управление на бизнеса и предприемачество“, „Финанси“ и „Счетоводство и контрол“, разпределени в три учебно-треновъчни фирми: „Глобал Тур Транс“ ООД, „Мебели дизайн“ ООД и „Одит Файнанс Груп“ ООД, представиха Нов български университет.

 

 

 

Подготовката и участието на студентите се проведе под ръководството на щатните преподаватели към департамент „Администрация и управление“: доц. д-р инж. Кирил Радев, доц. д-р Теодора Ризова, доц. д-р Милена Караилиева и доц. д-р Мария Иванова. В рамките на панаира фирмите осъществиха десетки бизнес контакти и  търговски сделки с тренировъчни фирми от страната и чужбина. Студентите и преподавателите оказаха подкрепа и на кандидатстуденската кампания на НБУ като промотираха бакалавърските и магистърските програми на НБУ пред представителите на 31 училища, представили свои УТФ на форума.

 

 

 

            От 2011 г. ежегодно Нов български университет с три УТФ участва на Международните панаири на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ “Млад предприемач” (присъствена и онлайн форма на провеждане). Традиционно и на настоящият XXVI Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ  2023 “Млад предприемач”, учебно-тренировъчните фирми от Нов български университет се представиха успешно в конкурсната програма на Панаира. Студентите от УТФ „Мебели дизайн“ ООД завоюваха трето място в конкурса „Най - добра презентация“  и бяха наградени с грамота и почетна купа, а в конкурса за цялостно представяне също УТФ „Мебели дизайн“ ООД бяха класирани на престижното второ място и удостоени със сребърна купа и почетна грамота.