facebook

Новини

obshta-snnimka_678x410_crop_478b24840a
17.05.2023 10:12
Новини

„По-бързо, по-високо, по-силно, заедно“. Два отбора на НБУ спечелиха първите места на Националната олимпиада по маркетинг 2023

13 отбора от 7 университета премериха знания в дванадесетото издание на Националната олимпиада по маркетинг. За първи път Нов български университет беше домакин на престижното състезание между университетите. 39 участници, 10 академични ментори и 7 представители на бизнеса работиха върху актуален практически казус представен от партньорите на олимпиадата Банка ДСК.

 

 

 

 

Студентите бяха приветствани от доц. д-р Кристиян Постаджиян,  зам.- ректор по учебната дейност и гл. ас. д-р Димитър Трендафилов, зам.-ректор по международната дейност на НБУ.

В продължение на шест часа студентите работиха върху маркетинг стратегия на тема „Дигитални иновации от Банка ДСК и тяхното приложение в младежкия сегмент“.

 

 

Сила и напътствия олимпийците получиха от г-н Боян Стефов, изпълнителен директор, член на УС и ръководител на направление "Корпоративно банкиране", Банка ДСК, който окуражи всички участници и ги насърчи да работят отговорно, с фокус към резултатите, с разбиране към хората без да се страхуват от провал.

 

 

 

 

След внимателен преглед и оценка на предадените концепции журито, в което участваха мениджъри от Банка ДСК и преподаватели, определи победителите:

I - во място за „Master Class“, НБУ - Гергана Бошнакова, Никола Хитров, Марина Дакова

II - ро място за „БДС Маркетинг“, НБУ - Йоанна Славская, София Христова, Михаил  Колев

III - то място за „Утопия“,  Икономически университет – Варна, Емануел Тонев, Свилена Костадинова, Габриела Попова

 

 

Олимпийските шампиони показаха, че могат „По-бързо, по-високо, по-силно, заедно“. В заключителната церемония по закриване на Национална олимпиада по маркетинг 2023, НБУ, членовете на трите отбора победители, получиха допълнителна награда – посещение на Европейския парламент през месец юли.

 

 

Националната олимпиада по маркетинг 2023, НБУ се осъществи с безценното партньорство на екипа на Банка ДСК, на Централен фонд за стратегическо развитие на НБУ, на Кока-Кола, Хеленк Къмпани АД и на департамент „Икономика“, НБУ.

 

 

От 2009 година насам олимпиадата е утвърдена като престижен студентски форум, организиран ежегодно от висшите училища в страната.

 

 

Събитието цели да привлече вниманието и да повиши интереса на настоящите и потенциални студенти към маркетинга, както и да заздрави междуинституционалните връзки на университетите и бизнеса, създавайки условия за обмен на идеи и опит сред студентската общност, преподавателите и водещи представители на бизнеса.