facebook

Новини

zaglavna-forum_678x410_crop_478b24840a
21.05.2024 11:22
Новини

Празнуваме успехите на нашите възпитаници и укрепваме връзките с тях на форум „Алумните говорят“

На 17-ти май 2024 г. в Нов български университет се проведе Форум “Алумните говорят” на Алумни общността на Департамент “Икономика”. Една от най-значимите срещи на алумни на НБУ се проведе в Аулата на университета. Водещ на събитието беше доц. д-р Надежда Димова.

 

Алумните на Департамента бяха приветствани от зам-ректора по учебната дейност на НБУ, доц. д-р Кристиян Постаджиян, ръководителя на Департамент “Икономика”, доц. д-р Ренета Димитрова, и директора на Програмния съвет, доц. д-р Едуард Маринов. 

 

Срещата на Алумните на Департамента отбеляза няколко годишнини. 25 години обучение по финанси, 20 години обучение по маркетинг и международен бизнес и 15 години обучение по счетоводство в Нов български университет. 

На събитието присъстваха над 80 алумни от програмите по финанси, маркетинг, счетоводство и международен бизнес, както и настоящи студенти в програмите на департамент „Икономика“.

 

 

Департамент “Икономика” представи пилотен проект за онлайн платформа “Дневник на алумните” /https://economics.nbu.bg/bg/dnevnik-na-alumnite/, която към момента обединява над 150 изявени възпитаници на департамента. Гл. ас. д-р Ралица Димитрова очерта предимствата от създававането й и възможността за формиране на мрежи по интереси.

Гл. ас. д-р Елена Спасова представи многобройните възможности и политики на НБУ към алумните и бяха обсъдени насоките за развитие на връзките на НБУ с алумни общността чрез инициативи за тясно сътрудничество с Департамент “Икономика”, Училище за професионално и продължаващо обучение, Център за кариерно развитие, Библиотека на НБУ и други. 

 

Конструктивната и ползотворна дискусия продължи в по-неформална обстановка в Ресторант “Гозба”, където участниците обсъдиха бъдещи инициативи на алумни общността. В рамките на нетуъркинг събитието беше утвърдена ролята на НБУ като свободно пространство за обмен на идеи, сътрудничество и знание. Участниците имаха възможност да запазят спомени от вдъхновяващата среща на спецална фотобудка за моментни снимки.

Форум „Алумните говорят“ се организира с подкрепата на ръководството на Нов български университет и факултетите. Благодарим на спонсорите Плана Солюшънс ООД, Инканто Лазерна Дерматология, LifeHolic и Forex Jobs - компании, създадени от алумни на Департамент “Икономика”, с чиято помощ събитието се превърна в своеобразен празник от алумни за алумни.

Департамент “Икономика” благодари на всички алумни участници и се надява в бъдеще общността да се развива активно, да реализира редица нови и вълнуващи инициативи, които да създадат добавена стойност както за алумни общността, така и за настоящите студенти в бакалавърските, магистърските и докторските програми.