facebook

Новини

bijoux22_678x410_crop_478b24840a
20.03.2024 13:30
В медиите

Признание за таланта на наш студент по стъкло

Студентката от магистърска програма „Изкуството от стъкло в дизайна и архитектурата“ Теодора Николова ще представи своите творби на Международното биенале на съвременните стъклени бижута в Испания. След прецизна селекция и в конкуренцията на близо 90 творци от 26 държави, проектът на Теодора „Архитектурен пъзел“ спечели своето място в Музея за съвременно изкуство в Алкоркон, Испания. Изложбата FUSION 2024 ще бъде открита на 3 април, 2024 г. и ще продължи две години.

Проектът на Теодора е вдъхновен от хармонията, която възниква, когато форма заеме своето правилно място в пространството, излъчвайки усещане за завършеност и цялост. Вдъхновени от архитектурата, формите се вграждат една в друга, придавайки на проекта уникалността на пъзел. Целта е да се предизвика усещане за цялост и съгласуваност между формата, цвета и материала, като резултатът не са просто бижута, а израз на хармония и допълнение.

 

Сред участниците в изложбата има както утвърдени творци, така и млади артисти, които тепърва започват своя път, а разнообразието от региони в Европа, свидетелства за процъфтяващата общност на стъклените бижута и тяхната трайна значимост в съвременните занаяти, изкуство и дизайн.