facebook

Новини

zaglavna_678x410_crop_478b24840a
11.06.2024 11:34
Новини

С юбилейно събитие и изложби отбелязахме постиженията на департамент „Дизайн“

На 9 май 2024 г. в галерия УниАрт беше организирано събитие по случай 30-годишнината на Департамент "Дизайн" в НБУ. То беше открито от ректора проф. Пламен Дойнов, д.н., а специални гости на празника бяха едни от първите преподаватели - доц. д-р Магдалена Лазарова, доц. Йорданка Чернаева, г-жа Татяна Георгиева, доц. Банко Банков, г-жа Светла Чакърова, г-жа Илияна Гикова. Водещи на събитието бяха доц. д-р Кристина Савова, Ръководител на департамент „Дизайн“ и доц. д-р Иво Попов, преподавател в Департамент "Дизайн" в НБУ.

Събитието беше съпътствано от мащабен проект с няколко изложби, които представят историята и постиженията на департамента в продължение на 30 години.

 

Изложбите „30 години Департамент „Дизайн“, НБУ“ в коридорните пространства на 2-ри и 3-ти етажи на първи корпус, "Да запазим Корал" пред Аулата и експозицията на рисунки на 5-тия етаж на втори корпус, НБУ, разказват за участията на преподаватели и студенти в разнообразни събития, научни конференции, творчески работилници, уъркшопи, пътуващи семинари, както и най-добрите проекти от всички практически курсове на студентите от програмите по моден, интериорен и уеб дизайн.

Отбелязването на годишнината беше организирано от Департамент "Дизайн" в Нов български университет и осъществено с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие и фонд "Учебни програми" към ФБО, БФ и МФ.