facebook

Новини

p3877142-copy_678x410_crop_478b24840a
09.04.2024 11:51
Новини

„Седмица на здравето“: Нови знания за по-качествен живот

Споделяме избрани моменти от „Седмицата на здравето“, посветена на благополучието и по-качествения начин на живот в нашата общност. Лекциите и различните активности на открито дадоха ценни насоки за постигане на баланс и хармония в ежедневието ни.

Научихме се как да оказваме първа помощ при нужда, благодарение на нашите гости от @First Aid BG.

 

 

 

 

Включихме се в кръводарителската кампания на @Национален център по кръводаряване, за да помогнем на онези, които имат нужда.

 

Посетихме разнообразни тренировки по тае-бо, аеробика, йога, зумба и работилница по народни танци, водени от нашите треньори и преподаватели.

Обогатихме знанията си за хроничните заболявания, причинени от нездравословното хранене в лекцията на проф. д-р Жени Стайкова от Медицинска академия, организирана със съдействието на Lot Consult. Домакин на събитието беше гл. ас. д-р Ив. Неделчев.

 

 

„Единственият начин да научаваш повече за себе си е като се предизвикваш“. Тази сентенция за живота сподели с нас ултрамаратонецът Красимир Георгиев. До нея той достига след хиляди избягани километри под парещите лъчи на слънцето в Сахара, в горещините на Долината на смъртта в САЩ и в – 50 –градусовия студ отвъд Полярния кръг.

 

 

От лекцията на д-р Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор на БЧК, научихме за иновативната услуга телегрижа, която Български Червен кръст оказва на възрастните самотно живеещи хора в страната. Д-р Тодоровска беше наш гост по покана на ръководителя на департамент „Здравеопазване и социална работа“ доц. Полина Михова.

 

 

Полезни съвети как да работим върху емоционалното си развитие и да се справяме със стреса получихме от доц. Светлозар Василев. Към темата се присъедини и реньорът на Отбора по ръгби на НБУ Костадин Дебренлиев, който сподели наблюденията си върху влиянието на отборния спорт върху психиката.  

 

 

Какво се случва в линейката и в спешните отделения на болниците и как се приоритезират случаите на спешна помощ научихме от анестезиологът д-р Мирослав Ненков. Защо е важно да имаме здравна застраховка разказа Тодор Дедински - член на Борда на директорите на I&G Brokers и SDI.

 

 

Благодарим на всички, които се включиха и споделиха с нас тази вълнуваща седмица!