facebook

Новини

maryana-petrova_678x410_crop_478b24840a
30.05.2022 16:30
Новини

Студент на НБУ е автор на новото лого на Софийски музикални седмици

Студентът от бакалавърска програма „Графичен дизайн“ Маряна Петрова изготви новата бранд идентичност на музикалния фестивал „Софийски музикални седмици“.

Логото отразява символите на класическата музика с олекотен, загатващ образ на ключ сол, провокиращ въображението. Същевременно е вплетена символиката на град София - профил на женския образ Света София с корона, изобразяваща античните стени на столицата.


Подбраните цветове - дълбоко жълто и плътно синьо, са носители на смисъла за неугасващото и вечността. Пламенно жълто, преливащо извън рамките, носител на светлината и духовността, в съчетание със студено синьо, като контрапункт в логото. В синьото е вложен безкраят и чистотата в природата, представяйки нематериалното в света, и пренесен от нас в изкуството.


Екипът на фестивала е впечатлен от проекта на Маряна Петрова и предлага на студентката от НБУ да изготви цялата бранд идентичност на „Софийски музикални седмици“ - сайт, визитни картички, плакати и т.н.

„Всеки нов проект е предизвикателство. Участвах в конкурса на „Софийски музикални седмици“, защото за мен е важно да си сверявам часовника и да знам какво е нивото ми, докъде съм стигнала в развитието си като графичен дизайнер“, споделя Маряна.

 

В работата по проекта, студентката разчита на професионализма и опита на своите преподаватели в НБУ. Получава насоки и съвети от доц. д-р Илия Кожухаров.

 

„Професията графичен дизайнер, дава големи възможности за развитие. Необходима е само мотивация и хъс за работа. Креативните графични дизайнери не бягат от предизвикателствата, а ги приветстват! За тях те са интригуващи, а преодоляването им е награда.“, споделя доц. д-р Илия Кожухаров от БП „Графичен дизайн“ в НБУ.

 

След платен стаж за студенти в Българската телеграфна агенция по програмата на МОН „Студентски практики“, Маряна е поканена да стане част от екипа на агенцията, където продължава развитието си като графичен дизайнер.