facebook

Новини

1-rosi-nakova_678x410_crop_478b24840a
29.01.2024 12:38
Новини

Студенти черпят нови знания за Еврозоната на семинарен уикенд

На 19-ти януари 2024 г., студентите от магистърските програми "Маркетинг Мениджмънт" и съвместната програма на НБУ и University of York Europe Campus, City College, се възползваха от уникалната възможност да се впуснат в интензивен семинарен уикенд. Събитието, организирано под ръководството на гл. ас. д-р Росица Накова - директор на програмен съвет на съвместните програми на НБУ и Университета на Йорк, предложи на студентите знания и вълнуващи дискусии.

 

 

 

 

Лектор на семинара беше г-жа Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, която представи вълнуващи перспективи за бъдещето на България в контекста на нейното присъединяване към Еврозоната. Фокусът беше върху икономическите последици от този процес, както и върху обществената реакция и икономическата ситуация в първите две години след въвеждането на еврото в страната.

 

Участниците разгледаха законодателството, свързано с дефинирането на стартъп компании. Беше подчертано, че правната регулация в рамките на Европейския парламент е от съществено значение за класификацията и отпускането на средства по различни фондове, което може да засили иновациите и предприемачеството в страната.

 

Семинарният уикенд предложи ценен опит за студентите, като ги запозна с ключовите аспекти на икономическата и законодателна реалност на България и Европейския съюз.