facebook

Новини

media-konkurs-studenti-otgovorna-konusmacia-alkohol-07_678x410_crop_478b24840a
20.05.2024 18:12
Новини

Студенти от НБУ триумфират на Конкурса „Кога и колко?“ с проекти за отговорна консумация на алкохол

Поздравления за нашите талантливи участници в студентския творчески конкурс „Кога и колко?“ на спиритсБЪЛГАРИЯ. Гордеем се с нашите студенти, чиито проекти за дигитална кампания за отговорната консумация на алкохол от младите възрастни, спечелиха първо и трето място и една специална награда.

Проектът Скрийншот (Шот или два, а реакция каква) на Варти Маврева и Гергана Димитрова (БП Визуални изкуства) взе голямата награда в конкурса от 5000 лв. Тяхното приложение под формата на забавна игра, което дава възможност на играещият да тества реакциите си след консумация на определено количество алкохол и да спре, ако то влияе на поведението му, спечели гласовете на журито.

 

Няколко дигитални продукта за социални медии, обединени в общо послание „Отговорната консумация ни позволява да запазим момента в рамките на приятното и споделено преживяване“ донесе 3-то място и награда от 1500 лв. на Христиана Ночева (БП Връзки с обществеността, майнър Реклама) и Стояна Пенева (БП Графичен дизайн, майнър Реклама).

Специална награда от 500 лв. беше връчена и на проекта Reaction time spirits, създаден от Кристиан Костадинов и Рая Панайотова.

Конкурсът беше организиран от спиритсБЪЛГАРИЯ с подкрепата на НБУ,  УНСС и НХА. Целта на инициативата е да повиши осведомеността на младите хора за отговорното поведение и да намали потенциално вредните навици, свързани с алкохола.

 

Кампанията беше подкрепена от ректора на УНСС - проф. д-р Димитър Димитров, ректора на НХА -  проф. Георги Янков и ректора на НБУ проф. Пламен Дойнов, както и от ръководителите на катедрите по “Маркетинг“ и преподавателите по дигитална реклама, катедра по „Изящни изкуства“ и  „Плакат и визуална комуникация“ в съответните висши учебни заведения.

 

Всички студенти подходиха ентусиазирано към идеята, което личи от огромния интерес към образователните семинари, с които стартирахме. Присъстващите (общо 250 човека) дискутираха по темите, свързани с въздействието на алкохола върху човешкото тяло, социалните норми и правилния баланс, научиха как да смятат алкохолните единици, приети от организма и др.

 

Творческият процес в самия конкурс продължи малко повече от два месеца, като получените общо 17 невероятни проекта предават посланието: КОНСУМИРАЙ ОТГОВОРНО! на езика на младото поколение.

 

Всички заявки бяха оценени от компетентно и безпристрастно жури в състав:  Ралица Скорчева-Славова, Председател на спиритсБЪЛГАРИЯ; Гл. ас. Борислава Стоименова от катедра "Маркетинг и стратегическо планиране" на  УНСС; доц. д-р Георги Павлов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ на НХА; доц. Калина Христова от департамент за Изящни изкуства в НБУ; Ели Герганова – Основател на Национален съвет по саморегулация (НСС); Алиса Гюзелева – студент IV курс в НБУ и победител в миналогодишния конкурс; Ива Михова-Митровска - Член на Управителния съвет на спиритсБЪЛГАРИЯ; Адриана Момчилова от спиритсБЪЛГАРИЯ и Гергана Гевезова-Колева – Изпълнителен Секретар на асоциацията.

 

Поздравяваме всички победители и участници за техния труд и креативност.